\"Geçmişten Günümüze Konuşmacı Tanıma\" Semineri
Bursa Teknik Üniversitesi Big Data and Smart Analytics Group olarak Konuşmacı Tanıma konusu üzerine Doç. Dr. Cemal Hanilçi hocamızın konuşmacı olarak katılacağı seminerimize katılımınız bizleri onurlandıracaktır. 
 
Seminer konusu: Konuşmacı tanıma, üzerinde 50 yıldan fazla süredir çalışılan bir problem olup bu süreç içerisinde birçok farklı yöntem önerilmiştir. Önerilen her farklı yöntem sayesinde konuşmacı tanıma sistemlerinin performansı daha da iyileştirilirken, iletişim teknolojisinde yaşanan gelişmeler ise problemi daha da zorlaştırmıştır. Bu sunumda geçmişten günümüze konuşmacı tanıma yöntemlerinin genel bir değerlendirmesi yapılacak olup, gelecek çalışmalarda dikkat edilmesi gereken, henüz çözüme kavuşmamış problemler ele alınacaktır. 
 
Konuşmacı: Doç. Dr. Cemal Hanilçi 
Cemal Hanilçi lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 2005, 2007 ve 2013 yıllarında Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden aldı. Mart-Aralık 2011 arasında Misafir Araştırmacı ve 2014-2015 yılları arasında Doktora Sonrası Araştırmacı olarak Doğu Finlandiya Üniversitesi Bilgisayar Fakültesi'nde görev yaptı. Halen Bursa Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Doçent olarak görev yapmaktadır. Araştırma ilgi alanları arasında konuşmacı tanıma, antispoofing ve sesle adli tıp bulunmaktadır.
 
Seminerimiz 4 Aralık Cuma günü saat 21:00'da  düzenlenecektir. 
Katılım linki: https://bit.ly/3lutTWP
04 Aralık 2020