Webinar \"İnsan-Robot Etkileşimi:Tarihsel Bir Yolculuk\"

Webinar Serisinin Bu Haftaki Konusu "İnsan-Robot Etkileşimi:Tarihsel Bir Yolculuk"

İnsanlar ve robotlar arkadaş olabilirler mi? Robotlar hasta bakabilir mi? Covid-19 pandemisinin yönetilmesine robotlar nasıl katkıda bulunabilir? Günümüzdeki robotlar bu beklentileri karşılayabilecek özelliklere sahip mi? İnsan-robot etkileşimi bilimi nedir ve bunlara ışık tutabilir mi? Robot tarihinde iz bırakan robotlar eşliğinde bu soruların cevabını Selma Yılmazyıldız Kayaarma’nın sunacağı webinarda öğrenebilir ve konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Doktorasını insan-robot etkileşimi alanında Vrije Universiteit Brussel’da tamamlayan Dr. Öğretim Üyesi Selma Yılmazyıldız Kayaarma, 2020 yılında Bursa Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği’nde göreve başlamıştır. Etkin insan-robot etkileşimi konusunda 15 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği uluslararası bilimsel araştırmaların ve projelerin yanında, robotlar için duygulu konuşma sentezi ve tanıması üzerine bilimsel literatüre katkıları ve yayınlanmış çalısmaları bulunmaktadır. Aynı konularda Avrupa Komisyonu’nda uzman panelist ve hakem olarak da görev almıştır.

SEMİNERE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

05 Nisan 2021