Webinar: İnsanlık İçin Yumuşak Robotlar

Haftanın Webinarı: İnsanlık İçin Yumuşak Robotlar

Konuşma Hakkında

Geleneksel robotik manipülatörler, katı bağlantılardan ve yerel eklemlerden yapılmıştır ki bu daha büyük kuvvetler ve çalışma alanları sağlamaktadır. Ancak aynı durum farklı fiziksel pozisyonlara erişimi kısıtlamakta ve aynı zamanda güvenlik sorunları yaratabilmektedir. Buna karşılık yumuşak robotlar, zorlu alanlara erişmek için esnek, deforme olabilen malzemelerden yararlanan hacimsel bir form faktörüne ve sürekli bükülme özelliklerine sahiptir ve benzer mekanik özellikler sağlayabilir. Belirtilen tarzda bir yumuşaklığın doğal sonuçlarından ne zaman yararlanılacağını ve ne zaman değiştirileceğini bilmek, insan sağlığına, güvenliğine ve yaşam kalitesine fayda sağlamak üzere konuşlandırılabilen yumuşak robotlar yapmanın anahtarıdır. Bu seminer; şekil kontrolü, insan vücuduna uyumlu bir arayüz ve ulaşılması zor yerlere erişim için hem yumuşaklık hem de sertlikten yararlanarak her iki dünyanın en iyisini elde eden robotik sistemleri ele almaktadır. Eğer bu konulara ilgi duyuyorsanız Ekrem Düven’in sunacağı web seminerine katılarak bilgi edinebilirsiniz.

Konuşmacı Hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2015 yılında göreve başlayan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Ekrem DÜVEN doktorasını kara taşıtları için aktif süspansiyon sistemi ve denetimi geliştirilmesi üzerine yapmış olup, Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Merkez Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

KATILIM İÇİN TIKLAYINIZ.

05 Ocak 2022