Genel Bilgiler

     Bursa Teknik Üniversitesi Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTÜ-ROTASAM) Yönetmeliği, 15 Ocak 2017 tarihli ve 29949 sayılı Resmî Gazetede yayımlanmış ve 2017 yılı itibari ile yönetim organlarının oluşturularak faaliyetlerine başlamıştır. 

Merkezin amaçları şunlardır:

  • Robot teknolojileri ve akıllı sistemler alanında disiplinler arası araştırma ve teknoloji uygulamaları için ulusal ve uluslararası işbirlikleri yapmak.
  • Robot teknolojileri ve akıllı sistemler konusunda bilimsel çalışmalar yapmak, konuyla ilgili lisans ve lisansüstü dersler için laboratuvar ortamları sağlamak; eğitime, mezuniyet çalışmalarına ve lisansüstü tez çalışmalarına destek olmak.
  • Üniversite, sanayi, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları arasında robot teknolojileri ve akıllı sistemler konularındaki işbirliğini teşvik etmek, düzenlemek ve uygulanabilir sonuçları ilgili sektörlerle paylaşmak.
  • Endüstriyel kuruluşlar başta olmak üzere, diğer özel kuruluşlar ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği yaparak teknik problemlerin çözümüne dair çalışmalar yapmak, teknoloji geliştirme ve uygulama projelerine destek vererek ortak projeler ve eğitim programları geliştirmek.